Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
User
|
Wysłany: Sro 10/10/2012 06:18 pm Temat postu: Ważne pytanie! |
|
|
Chcę zacząć uczyć się posługiwania nunchaku ale mam takie pytanie będę to robił tylko prawą ręką gdyż w lewej mam niedowład spowodowany wypadkiem.
Czy uważacie że będzie to wyglądało efektywnie oczywiście jeżeli nabiorę już odpowiedniej wprawy.
Proszę o szczere opinię.
Z góry dziękuję. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Stały bywalec

Dołączył: 01 Lut 2007 Posty: 1108 Skąd: Podzamcze: 20km na południe od Kielc.

|
Wysłany: Czw 10/11/2012 11:25 am Temat postu: |
|
|
Każdy trening jest dobry. O to chodzi. Ważne, że się coś robi.
Efektywne moim zdaniem będzie, w końcu podczas walki używa się jednego nunchaku. Nie widzę żadnych przeciwwskazań.
Nawiązując jednak do freestylu, na pewno sporo ograniczy to zakres tricków. Machanie 2ma nunami i wszelkie przełożenia odpadają. Jednak możesz wyćwiczyć 1 rękę to perfekcyjnego poziomu co na pewno będzie efektowne
Także do dzieła
Niech ktoś jeszcze macha w tym kraju xD
Pozdro. _________________ www.kursnunchaku.republika.pl - Zapraszam do nauki!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Byś Obwieś

|
Wysłany: Nie 10/28/2012 11:55 pm Temat postu: Re: Ważne pytanie! |
|
|
Adept21 napisał: | Chcę zacząć uczyć się posługiwania nunchaku ale mam takie pytanie będę to robił tylko prawą ręką gdyż w lewej mam niedowład spowodowany wypadkiem.
Czy uważacie że będzie to wyglądało efektywnie oczywiście jeżeli nabiorę już odpowiedniej wprawy.
Proszę o szczere opinię.
Z góry dziękuję. |
Jak najbardziej dasz rade, nunchaku to broń jednoręczna.
Ważny jest balans ciałem, nogi itp., _________________ 1. "W debacie na temat klimatu nie jesteśmy świadkami konfrontacji poglądów na temat środowiska naturalnego, tylko zderzenia stanowisk w sprawie wolności jednostki"
2. "Miejsce komunizmu zajęło nowe zagrożenie: ambitny ekologizm, którego celem jest zastąpienie wolnego i spontanicznego rozwoju ludzkości centralnym planowaniem na całej planecie"
- Vaclav Klaus |
|
Powrót do góry |
|
 |
User
|
Wysłany: Sob 12/15/2012 04:17 pm Temat postu: |
|
|
Też uważam,że powinieneś podjąć wyzwanie,każdy trening niesie za sobą konkretne umiejętności,z pewnośią czas poświęcony nie będzioe straconym. |
|
Powrót do góry |
|
 |
User
|
Wysłany: Sro 09/26/2018 08:55 am Temat postu: |
|
|
jak na moje to nie powinno byc roznicy, wszystko do wycwiczenia |
|
Powrót do góry |